#gruemenu.grue

За да получи клиента точната цена, трябва да заяви точно какво би представлявала задачата с която фотографа ще си има работа. Тук ще представя примерни пакети с които съвсем ориентировъчно да дам насока към евентуалната сума за цялостно заснемане.
Цена на час – 150лв.
Отнася се предимно за заснемане на събития – конференции, презентации, концерти и др.
Когато имате фотограф на час, получавате всичко което той е успял да заснеме през уговорения период. Това е малко неудобно, тъй като често количеството на заснетото и очакванията на клиента се разминават. Клиентът очаква 500-1000 снимки, а е имало за заснемане едва 50-150 кадъра! Естествено че могат да се направят и 2000 на същото събитие за същото време, но това не би довело до по-високо качество или по-интересни моменти от тези, които биха били правилно отразени в гореспоменатите 50-150 кадъра.
Аз лично предпочитам да давам цена за цялостното събитие, като в последствие може да се преговаря по всички допълнителни екстри свързани с евентуално удължаване на времето или екстра фактори, изникнали в процеса на снимането. По този начин се допуска известон толеранс и от двете страни, който винаги е по-удачен. Договарянето на основната сума се прави винаги преди началото на снимачния ден.
Сватбена фотография
Тук нещата могат да бъдат толкова разнообразни, колкото са и сватбите! За мен лично, не е все едно дали ше снимам само „Подписване с кумовете“ или 3 дена сватба с 4 различни дестинации и фотосесия в отделен ден.
За стартов пакет, базата е: Репортажно заснемане, обработка на всички одобрени от фотографа кадри и предаването им на 2 идентични по съдържание флашки. Цената е 1700лв. Опционално е изработването на проект за фотоалбум.
За всичко останало, се договарям с младоженците(по често само с булката), като съставяме списък от задължителни точки и евентуални такива, които могат да възникнат в процеса на тържеството.
Опциите са :
Втори(трети) фотограф, Допълнително осветление с цел ефектно заснемане на случващото се, фотосесия в деня на сватбата (по-непрепоръчителния вариан, освен ако не се осигури достатъчно време) или в друг ден и място който изберем, фотокнига(фотоалбум), Слайдшоу, Ефектен постпроцесинг на избрани кадри и най- вече всичко, което си представят клиентите! Аз работя за тях и ще се съобразя с желанията им! Идеите идват в процеса на обсъждането! Това е истинската връзка между фотограф и клиент. Останалото са технически подробности!
И най-важното! Каквото и да се случва, колкото и емоционални да сте, трябва да знаете че стресът и притесненията са аблолютно противопоказни и влияят както на начина по който се чувствате, така и на начина по който изглеждате! Бъдете щастливи и спокойни, за да изгреете на снимките си красиви и запомнящи се!
Очаквам Ви!